Mijn ervaringen en belevingen bij DVHHW

Algemeen

Hallo mag ik mij even voorstellen ik ben Rob van Ketel en ben reeds in het verleden korte tijd bezig geweest met een duikopleiding maar naar aanleiding van een advertentie in de krant van Heerhugowaard heb ik toch de stoute schoenen maar weer aangetrokken en heb ik mij in het najaar van 2015 aangemeld voor een introductieduik.

Meteen klikte het en voelde ik de warme sfeer en saamhorigheid van de club zodat het voor mij weinig moeite kostte om mij aan te melden voor de 1 sters opleiding.

Ik heb veel geleerd van de opleiding tot nu toe vooral van de aan mij toegewezen “strenge instructrice” Petra. Ze heeft mij veel geleerd en stond altijd voor mij klaar om nog even een duikje in te plannen. En tevens neem mijn petje af voor het geduld dat de instructeurs opbrengen voor ons. Er is mij ook een betere manier aangeleerd voor het brilklaren en er wordt keer op keer op de veiligheid gehamerd (gaat in het buitenland wel anders).

Na een aantal buitenduiken en wat verplichte oefeningen heb ik eind augustus dit jaar mijn 1- sters NOB certificaat gehaald en begin september ben ik op vakantie gegaan naar Spanje. Mijn eerste duik daar bij Triton in Llafranc was echt fantastisch namelijk een bootduik met een oneindig zicht in de onderwaterwereld en veel vis en wat murenes gezien. Mijn tweede duik was vanaf het strand van Lloret de Mar en was minder omdat het de dagen ervoor slecht weer geweest was waardoor het zicht minder was. Mijn laatse duik was in Roses bij Eurodiving en dat was ook bijzonder want ze vertellen je er niet bij dat je daar beter in het hotel van Eurodiving(Cala Joncols) kunt gaan wat vanuit Roses is het nog 1 uur rijden (want je moet 2 bergen over met een slakke gang !!). Maar ja de ervaring leert. Ze hebben daar trouwens wel een mooie boot met een lift voor 2 duikers !!

Voorlopig ben ik nog niet klaar met de duiksport en zal het aan iedereen ook aanbevelen (in Spanje heb ik ook een twijfelaar over de streep getrokken!).