Veelgestelde vragen

 • Wat maakt duiken zo bijzonder? Is het niet eng, of gevaarlijk? 
  Als je duikt ben je te gast in een wereld waar je anders niet zou komen. Of dat eng is verschilt per persoon. De meeste mensen moeten wennen aan de techniek van het duiken. Als dat eenmaal lukt genieten zij vollop van de wondere onderwaterwereld. Duikers zijn zich bewust van de risico’s van het duiken, hier wordt tijdens de opleiding veel aandacht aanbesteed. In de opleiding leren zij welke maatregelen ze kunnen nemen om de risico’s tot een minimum te beperken.
 • Kan ik in Nederland wel iets zien onder water? 
  Ja op de plaatsen waar wij duiken is het zicht 4 tot 8 meter. En wat valt er dan te zien? Kreeften, krabben die elkaar te lijf gaan, snoeken die liggen te loeren, paling, sepia’s (inktvissen) die van kleur veranderen, hindernisparcoursen, en nog veel meer.
 • Wat maakt deze duikvereniging zo leuk? 
  Onze vereniging is groot genoeg om veel te kunnen organiseren en klein genoeg om iedereen te kunnen kennen en je niet verloren te voelen. Er heerst een gemoedelijke sfeer waarbij het belangrijk is dat een ieder in zijn eigen waarde wordt gelaten. Het lestempo wordt aangepast aan de cursisten in plaats van andersom.
 • Waarom zou ik mijn duikbrevet bij DVHHW halen en niet op vakantie in het buitenland
  Het leuke is dat je leert duiken in de buurt waar je woont, in een rustig tempo zonder haast. Met als bijkomend voordeel dat je leert duiken in Nederland. Ze zeggen niet voor niets: als je in Nederland kunt duiken, dan kan je het overal. En jij kunt op vakantie gelijk die mooie duiken maken, zonder eerst dagen theorieles te krijgen en de praktijklessen om het duiken onder de knie te krijgen te hoeven volgen. Zonde van je vakantie.
 • Hoe kan ik lid worden?
  Voor dat je lid wordt, is het belangrijk om te weten of je wel lid wilt worden. Kom dus eerst kennismaken en zwem een avond mee op de clubavond. Proef de sfeer en beslis dan pas of je lid wilt worden. Inschrijfformulieren zijn beschikbaar.
 • Kan ik een keer een introductieduik maken voordat ik besluit om de opleiding te volgen te worden? Zo ja, wat kost zoiets? 
  Het is mogelijk om een introductieduik in het zwembad te maken tijdens onze trainingsavonden. Deze is gratis, maar we vragen je wel om vooraf contact met ons op te nemen of er plek is: info@dvhhw.nl.
 • Welke duikopleidingen kan ik bij deze vereniging volgen en wat kost het volgen van zo’n opleiding? 
  De informatie over wat de opleidingen inhouden kun je vinden op de pagina Opleidingen. De kosten voor de opleiding en het lidmaatschap staan op de pagina Lidmaatschap
 • Kan ik ook lid van deze vereniging worden als ik al een duikbrevet van een andere duikorganisatie (bijvoorbeeld PADI of SSI) heb? 
  Ja dat kan. Onze vereniging is aangesloten bij de NOB en we leiden ook op tot NOB brevetten. Met deze brevetten kan je overal ter wereld terecht. Hetzelfde geldt voor PADI en SSI brevetten. Bij de buddycheck wel extra aandacht voor handsignalen, omdat die op details kunnen verschillen.
 • Wat moet ik voor materiaal aanschaffen en waar kan ik dat kopen? 
  Tijdens de zwembadlessen zijn er tijdens de opleiding duikvesten, ademautomaten, luchtflessen, maskers en vinnen beschikbaar. Deze gaan niet mee naar het open water. Bij de duiken in het buitenwater moeten de duikers voor een volledige eigen uitrusting zorgen.
 • Met wie kan ik contact opnemen als ik meer informatie wil over een introduik of duikopleiding? 
  Het meest eenvoudig is om het Contactformulier in te vullen en daar zo duidelijk mogelijk je vraag te omschrijven. We nemen dan snel contact met je op.
 • Welke (gezelligheids)activiteiten worden binnen deze vereniging georganiseerd? 
  Naast zwembadavonden en clubduiken, worden er ook evenementen als Hemelvaart- en Pinksterweekenden georganiseerd. De evenementencommissie probeert een breed scala aan activiteiten aan te bieden die niet alleen leuk zijn voor de duikers, maar ook voor de droge achterban.