Paasbowlen met DVHHW 2017

Evenement

Het wordt al bijna traditie, bowlen op tweede paasdag met de duikvereniging. De evenementen commissie heeft zijn schouders er onder gezet en een gezellig evenement georganiseerd. In totaal waren we met 28 bowlers en 1 supporter. Genoeg deelnemers om 5 banen te vullen: 1 jongerenbaan, 2 damesbanen en de rest was voor de heren. En Sindy natuurlijk, doordat er geen ruimte meer was bij de dames was zij ingedeeld bij de heren. Niet dat ze daar erg uit de toon viel overigens, want ze had een tweelingzus van Robin kunnen zijn.

Gloria was meegekomen om haar Rob aan te moedigen en lekker mee te eten. Bowlen wilde zij wel, maar dat gaat door haar schouder helaas niet. Nu wil het geval dat

als je eenmaal ingedeeld bent in een bowlingbaan, je daar niet meer onderuit kan. Geen probleem voor onze razende Ruben. Ingedeeld bij Dames 1, deed hij net zo vrolijk mee bij Dames 2 als daar Gloria’s naam op het bord verscheen. Ondertussen werd op de herenbanen de draak gestoken met Sindy, het duobowlen uitgevonden en sabotage acties uitgevoerd met de goothekjes. Op de jongerenbaan ging het, zoals het hoort bij jongeren, alle kanten op. Enerzijds Anna en Gerko die elk meer dan 100 punten bij elkaar bowlden. En anderzijds Jorian, Romee, Kim en Nathalie die begrepen dat de hoofdprijzen toch al vergeven waren en dus voor de prijzen van de charmantste hekkensluiters gingen.

Na het bowlen konden we aan tafel. Even was er paniek, want er waren vier tafels en 29 mensen. Dat past toch niet!!!! Totdat iedereen ging zitten, en het toch wel bleek te passen. Soep en brood waren onbeperkt beschikbaar, en het (vega)vlees en patatjes waren ook prima voor elkaar. De logisitiek om zo’n grote groep te bedienen biedt her en der nog wat fine-tune kansen, maar je bent een kniesoor als je daar te lang bij stil blijft staan.

En dan eindelijk de prijsuitreiking. Man man man, wat had de commissie weer hun best gedaan. In heel Heerhugowaard was geen paashaas meer te krijgen nadat de inkopen waren gedaan. Het was eigenlijk gek als je geen prijs kreeg. Er werden prijzen uitgereikt in de volgende categorieën:

Beste overall speler: 1. Anna (129), 2. Kelvin (128), 3. Arthur (123), 4. Sjaak (110), 5. (ex aequo met 104) Gerko en George
Charmantste hekkensluiters: 1. Noya, 2. Romee, 3. Jorian
Beste dubbele baan speler: Ruben
Poedelprijs: Nathalie
Allerlaatste (mits je op tafel durft te dansen en de hoofdober HEEL boos maakt): Anita
Na afloop thee, koffie en ijsjes voor de jeugd (en dat is niet gebonden aan leeftijd hè Arthur en Teska, cooky-dough ijs maakt nu eenmaal jong). Met een volle buik en tevreden gevoel naar huis. Dank aan Sander en Manon voor de organisatie. En volgend jaar weten we definitief of het een traditie is geworden.

Carlien,

17 april 2017