Hoe maak je een natpak warm?

Alles wat je altijd al wilde weten over het verwarmen van je natpak!

Je probeert het op te houden….. Helaas, je laat het maar lopen. Nu maar hopen dat niemand het ziet!

Wat kan je eraan doen? Minder water drinken?

NEE! Meer drinken!!

De uitdrogingsfactor

  • Je zelf uitdrogen in de hoop dat je kan plassen zodra je weer aan de kant staat is misschien wel het minst verstandige wat je kan doen. Het maakt enkel de schaamte factor erger.
  • Door de reactie van je lichaam op overdruk en koude is de kans groot dat je evengoed moet plassen.
  • Als je jezelf uitdroogt wordt de geur en kleur van de urine alleen maar sterker.

De schaamtefactor

Een oude grap in de duikerswereld vertelt dat duikers in twee groepen kunnen worden ingedeeld, er zijn duikers die in hun natpak plassen en duikers die erover liegen.

De urinefactor

  •  Als je genoeg vocht heb gedronken is je urine bijna kleur- en geurloos. Dus wie zou het te weten kunnen komen?
  • Er is geen gezondheidsrisico verbonden aan het plassen in je natpak. De meeste mensen weten niet dat urine steriel is, tenzij je een infectie aan je urine wegen hebt. Het ergste wat je te vrezen hebt is de mogelijkheid van luieruitslag als de urine meerdere uren in je pak tegen je huid heeft gezeten. Maar dit is natuurlijk maar een klein probleem zolang je maar van hoge nood af bent. De oplossing is eenvoudig: open, als de temperatuur het toelaat je natpak onderwater en spoel deze uit tussen de duiken. Probleem opgelost.

De warmtefactor

  • Goed of fout? Plassen in je natpak is een snelle manier om jezelf op te warmen! FOUT, en wel om de volgende reden: Je zal je in eerste instantie warm voelen, maar uiteindelijk verlaag je hiermee je lichaamstemperatuur. En als je een strak zittend natpak, semi-nat of een droogpak gebruikt, wordt deze verwarmingsmethode al snel minder interessant.