Opleiding

De instructeurs van DVHHW leiden je op verantwoorde en veilige wijze op tot volleerd sportduiker. Duiken is niet moeilijk, maar om veilig te kunnen duiken zijn er wel zaken die je moet weten en oefenen.

De cursussen zijn modulair opgezet en bestaan uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Bij de theoretische modulen moet je denken aan zaken als duiktechniek, materialenkennis en eerste hulp. De theoriemodulen worden afgesloten met een korte toets. De praktische modulen worden geoefend in het zwembad en in het buitenwater. Beheers je een oefening, dan wordt de betreffende module afgetekend in je duiklogboek. Er zijn geen examens. Het behaalde NOB duikbrevet is meteen een CMAS brevet, dus wereldwijd erkend!

Bij voldoende aanmeldingen kan je bij DV HHW de opleidingen 1 t/m 3 Ster Duiker volgen. Naast deze opleidingen geven we ook korte specialisaties, waarvan een aantal gebrevetteerd zijn.

1*-Duiker2*-Duiker3*-Duiker
Open Water DiverAdvanced Open Water DiverDivemaster
Minimumleeftijd: 14 jaarMinimumleeftijd: 15 jaarMinimumleeftijd: 18 jaar
Ingangsniveau: geenIngangsniveau: 1*-DuikerIngangsniveau: 2*-Duiker
Zelfstandig duiken met een buddy tot een diepte van maximaal 20 mZelfstandig duiken met een buddy onder gevarieerde omstandighedenDuikers begeleiden en 1*- en 2*-instructeurs assisteren.