Snorkelcursus December 2016

Zwembad

Speciaal voor hun snorkelvakantie in Noorwegen, ja je leest het goed, volgenden vijf vrienden een snorkelcursus bij DVHHW. Paul maakte de volgende video impressie. En ook nog een aantal mooie foto’s. Dit is zijn verhaal:

Geweldige snorkelles ervaringen

Een jaar geleden is de reis al georganiseerd en gepland: een reis naar de Vesteralen, Noorwegen. In de winter op zo’n 300 km boven de poolcirkel zwemmen de orka’s achter de vele km2 haring aan, die daar de fjorden binnen zwemmen. Een lang gekoesterde wens om de dit te mogen aanschouwen, boven én onder water. Er werden afspraken gemaakt met een bedrijf in Andenes die de excursies verzorgt met behulp van RIB boten en droogpakken. Issue was vooral genieten en fotograferen. Maar veel snorkelervaringen hadden we niet! Gelukkig bood DVHHW uitkomst!

lees verder en bekijk de foto’s…

Er werden door de duikvereniging vijf avonden georganiseerd om geheel op maat ons te helpen het snorkelen zo goed mogelijk aan te leren. Het gebeurde allemaal in zwembad ‘de Waardse Golf’. Verschillende snorkeltechnieken werden voor gedaan en geoefend: materiaalkennis, zwemmen met vliezen en lood, hoekduiken, klaren van oren en masker, en het achteroverrollen van de zwembadrand zoals dat ook op de RIB boot gaat gebeuren. Af en toe nog wat ingespeeld op onze conditie. Er werd zelfs een avond georganiseerd met theorie én praktijk over het fotograferen onder water. Ik heb enorm veel geleerd en ervaring opgedaan. Heel belangrijk straks als het écht spannend gaat worden! Tevens veel gezelligheid ervaren en leuke mensen ontmoet. Namens alle snorkel-cursisten nogmaals onze dank!

Paul