Superduik in Zeeland

BuitenduikEvenement

Het weer was niet best, maar de voorspelling was goed!  We waren aangekomen bij het Koepeltje. De wind stond er pal op en het water was troebel dus hadden we voor een andere duikstek gekozen: Zoetersbout, Zijpe. Zeven duikers stonden klaar om te water te gaan. Wij waren rechtsom en niet te diep (max 7m) . Het zicht was prima met een watertemperatuur van 18 graden. En daar aan een tak hing een prachtig beestje: een zeepaardje. M’n dag was goed! Na het beestje bewonderd te hebben zijn we verder gezwommen. Er viel me een vorm op, 3 zelfs, het waren sepia’s! Met hun vrolijke golvende rokjes dobberden ze boven de zeebodem totdat ze er vandoor schoten. We wisten niet dat dit de eerste van vele zouden zijn. We hebben uiteindelijk meer dan tien sepia’s gezien, wat een verrassing! En dat was niet alles, ook hadden we nog een tweede zeepaardje ontdekt!
Het leven onderwater was leuk en divers: hooiwagenkrabben, kreeft, heremietkreeft, zeenaalden, groene wierslak, zeepaardjes, sepia’s, anemonen, neopreenvissen en nog veel meer. Weer terug boven na een duik van 55 minuten hoorden we dat de rest ook sepia’s had gezien en lekker had gedoken. 
Tijdens het inpakken waaide het nog steeds dus we zouden gaan vullen en beschutting gaan zoeken van de wind voor de lunch. Helaas was het gaan regenen dus was het niet lekker om buiten te gaan lunchen. We maakte onze weg naar Even Pauze om warm binnen te zitten. Na een heerlijke lunch zijn we gaan kijken of het water helder genoeg was om bij de Kerkweg te gaan duiken. Het zicht was prima dus voor onze tweede duik zouden we daar te water. Na een paar minuten werden we al verrast door een zeedonderpad. De rest van de duik was relaxed, maar qua leven niet heel bijzonder. Moe en voldaan laadde iedereen zijn spullen weer in. We kijken terug op een prachtige duikdag met de vereniging! Iedereen bedankt voor de gezelligheid en de evenementencommissie bedankt voor de goede organisatie!