DVHHW in Onderwatersport

Algemeen

We staan in de Onderwatersport, het clubblad van de NOB! Super leuk dat de bond voor duikend Nederland aandacht wilde besteden aan ons vijftienjarig jubileum. Hier lees je het hele artikel:

BIJ JUBILERENDE DVHHW DRAAGT IEDEREEN ZIJN STEENTJE BIJ

Een duikclub met een actief buiten- én binnenprogramma, waar je zelfs yoga kunt beoefenen en waar we slim gebruikmaken van ieders talenten. Dat is Duikvereniging Heerhugowaard, ook wel bekend als DVHHW. De club viert dit jaar het vijftienjarig bestaan.

Opgericht in 2008 door een stel duikvrienden ging de vereniging met 24 leden van start. Op dit moment zijn dat er 34 en dat aantal is al jaren stabiel. De leeftijd varieert: van begin 20 tot begin 70. En behalve duikend lid kun je bij DVHHW ook ervoor kiezen om zwembadlid te worden. Je betaalt dan minder contributie, kunt baantjes trekken op de wekelijkse trainingsavonden in het winterseizoen, gebruikmaken van de yogasessies en meegenieten van de evenementen. “Dat is ontstaan zodat de niet-duikende partners er ook bij betrokken konden worden”, vertelt voorzitter Esmée Visser.
Het zwembadprogramma biedt een afwisselend schema met de ene week persluchtles door de instructeurs en de andere week conditietraining, snorkelen of balsport. Dat zijn activiteiten die de leden ook zelf kunnen organiseren. Want dat is het mooie aan deze club: iedereen draagt zijn steentje bij. De een ontwikkelt een app, de ander geeft een fotocursus en een derde bakt appeltaart voor de Nieuwjaarsduik. Bijzonder in die zin is ook de toevoeging van yoga aan het aanbod. “Een van onze leden is gecertificeerd yogadocent, zij geeft eens per maand voorafgaand aan de zwembadtraining een yogasessie met de focus op ademhaling en flexibiliteit.” 
En natuurlijk staan er, nu het buitenwater weer aangenaam is, buitenduiken op de agenda. De directe omgeving is niet dik bezaaid met mooie, heldere duiklocaties, daarom zoekt de club vaak de wateren op die iets verder liggen: ’t Twiske in de Zaanstreek, de plassen in Hoofddorp en de Spiegelpolder. Maar ook de Zeelandweekenden zijn al vanaf het begin vaste prik. Esmée: “En af en toe belonen we onszelf met een duik in warmer water; dit najaar gaan we vanwege het 15-jarig bestaan naar Egypte.”

DVHWW kan nog nieuwe leden gebruiken; mocht je in de buurt wonen, je duikbrevet hebben en op zoek zijn naar een gezellige club, mail dan naar info@dvhhw.nl of kijk op onze Facebookpagina.