Voeg dit toe aan je lijst met duikregels: Duikuitrusting is duur – raak het niet kwijt.
Waarom Duikers Uitrusting Verliezen | Hoe Verlies van Uitrusting te Voorkomen
________________________________________
Als je nog geen stuk uitrusting bent verloren, maak je geen zorgen. Het zal gebeuren. Maar als je liever je zuurverdiende geld aan duiken besteedt in plaats van het vervangen van verloren uitrusting, volg dan dit plan: Ten eerste, begrijp waarom je het verliest. Ten tweede, neem stappen om het te voorkomen.
Waarom Duikers Uitrusting Verliezen:
1. Taakbelasting. Wanneer je geconfronteerd wordt met meerdere taken, prioriteert je geest ze. Hoogste prioriteiten: Onze veiligheid en overleving. Daarom is het moeilijk om te onthouden je duiklamp vast te houden wanneer de branding je tegenhoudt. Tadá: polsbanden!
2. Vermoeidheid. Een volle lading stikstof, 40 pond uitrusting door het water duwen, je duikverhalen met een factor 3 overdrijven – duiken is hard werken en veroorzaakt vermoeidheid. Vermoeidheid zorgt voor vergeetachtigheid. Vermoeidheid stapelt zich gedurende de dag op en bereikt vaak zijn hoogtepunt op het moment dat je je uitrusting moet verzamelen en inpakken.
3. Stikstofnarcose. Alle duikers raken in zekere mate bedwelmd bij duiken tot 30 meter diepte of dieper, sommigen zelfs ondieper. Wanneer stikstof een narcoticum in ons systeem wordt, denken we niet helder en laten we sluitingen los, zakken open, enzovoort.
4. Slechte verlichting. Heb je ooit een goed verlichte ruimte gezien na een nachtduik om je uitrusting uit elkaar te halen en in te pakken? Ik ook niet.
5. Kleurenblindheid. Veel duikuitrusting is zwart. Erg moeilijk te zien. Vooral ’s nachts.
Hoe Verlies van Uitrusting te Voorkomen:
1. Lees dit artikel. En onthoud de boodschap: het verlies van uitrusting is altijd mogelijk.
2. Markeer het. Hoewel volledige identificatie in felgekleurde verf geen garantie biedt dat een verloren stuk uitrusting bij je terugkomt, is de kans kleiner als er geen identificatie op staat. Gebruik verfstiften, geen viltstiften.
3. kijk op de bodem van het spoeltank. Donkere uitrusting. Donker water. Vraag het maar aan een duikschool en je zult verbaasd zijn over de spullen die ze regelmatig op de bodem van de spoeltank vinden.
4. Onthoud je duikschool. Noteer de naam en contactgegevens in je logboek om contact te vergemakkelijken als je uitrusting achterlaat.
5. Wees systematisch. Pak altijd je tas op dezelfde volgorde in voordat je op reis gaat en volg dezelfde procedure bij het inpakken na de duiken.
6. Houd al je spullen op één plek. Het is moeilijk om je uitrusting bij te houden als het overal op de boot verspreid ligt. Berg alles wat je nodig hebt om te duiken op bij je plek op de boot samen met je fles en trimvest: Doe vinnen onder de buikband, leg je masker over de hiel van de vinnen of in de voetzak, bevestig het loodgordel onder de stoel, enzovoort.
7. Neem een fail-safe horlogeband. Op de meeste duikhorlogebanden, als er een pin breekt, is het horloge weg.
8. Knoop het vast. Ga ervan uit dat alles wat niet vastgebonden, vastgemaakt of vastgeklikt is, verloren zal gaan onder water.
9. Zet het aan. Zet je duiklamp aan voordat je het water ingaat.
10. Leg je spullen niet op vreemde plaatsen. Ik ben ooit een duikcomputer verloren omdat ik dacht dat het leuk zou zijn om hem aan een kledinghanger in het hotel op te hangen. Toen ik inpakte, pakte ik alle spullen van de vloer op, maar keek niet in de kast.