Duikreis – 15 tot en met 22 september 2018

Reizen

Aan het einde van vorig jaar hebben wij gepeild in hoeverre er interesse is voor de jubileum duikreis in september. In de tussentijd hebben wij als evenementen commissie niet stil gezeten en hebben wij dan nu ook eindelijk alle informatie binnen die nodig is om deze duikreis tot een succes te maken. Hierbij wil jullie dan ook uitnodigen voor de duikreis naar Llafranc, Spanje. Deze reis staat open voor de leden + partners. Voor de duikers geldt dat ze minimaal in bezit moeten zijn van hun 1* brevet (of gelijkwaardig).

LlaFranc
Llafranc ligt aan de Costa Brava, het is een oud vissersdorp. En ondanks dat er veel toeristen komen is het er knus en gezellig, geen hoge torenflats en zo. Wel hotels, restaurants, winkeltjes en een mooi strand in een baai met natuurlijk de haven. Je kunt hier langs de kust wandelroutes lopen van de ene plaats naar de andere. Grote en kleine stranden en baaien wisselen elkaar af en er zijn overal snorkel of kantduik plekken.

Duikcentrum Triton Diving
Lotti en Emilio van Triton Diving hebben de afgelopen jaren al duizenden duikers mee genomen. Samen met instructeur Mark vaart Emilio drie tot vier keer per dag uit. In het centrum van Llafranc vind je hun duikcentrum. Ze hebben een vulstation, een winkel, douches, spoel- en kleedruimtes en een instructielokaal. De duikers lopen in 5 minuten naar de haven, terwijl de spullen met het busje tot aan de boot worden gebracht. De sfeer is goed, persoonlijk en ontspannen.

Triton Diving heeft vele duikstekken: De kleine rustige baai van ‘Calella’. Een andere baai is La Pedrosa met heel grote keien en een mooi onderwaterlandschap. Hier zien je veel octopussen, zeesterren en baarzen. Langs de steile wand van het rif vindt je kleurige Gorgonen die normaal geel zijn, maar als je ze beschijnt rood kleuren. Heel veel korstanemonen met felle kleuren, regenboogvissen, kleine felgele slijmvisjes, octopus, en sepia’s, diverse naaktslakken, sardines, zeebaars, maanvis en de giftige schorpioenvis kun je hier tegenkomen en nog veel meer. Op de site van Triton Diving staan nog meer duik plaatsen benoemd. (tritonllafranc.com).

Log in om de Reisdetails te kunnen lezen