Bootduik met Susanna in Vinkeveen

wanneer: 19 juli 2020
Aanmeldenevenementen@dvhhw.nl
Kosten: € 50.-

Op de Duikvaker hebben we gesproken met mensen van duikschip Vinkeveen.
Dit leek ons echt iets voor de club. We huren het schip vanaf 8 personen en hebben het schip dan ook voor ons zelf. Is ruimte voor maximaal 12 personen. 

We gaan een dag onbeperkt bootduiken met duikschip Susanna. 
Koffie/ thee, lunch, onbeperkt duiken & vullen zijn inbegrepen in onze tarieven!

Hoe ziet de dag eruit?
De bootduik dag te begint met het boarden van duikschip Susanna! 
We beginnen de dag rond de klok van 09:45/10:00 uur, dan halen we onze bootduikers/gasten op en begint het “boarden” je duikuitrusting mag mee in door ons verstrekte grijze kratten en we zetten je duikset na het opbouwen netjes geborgd achter jou zit plek neer! 

De bootduik dag kan bijna gaan beginnen! Iedereen aan boord? Dan gaan we eerst eens aan de slag met de koffie en thee uitleg: 

Alle passagiers krijgen uitleg over de gratis koffie en thee en hen wordt verzocht hun duikbrevet te tonen en de medische verklaring af te geven of in te vullen! 
(Tip: doe dit thuis vooraf dat scheelt heel veel tijd!) (de koffie en thee is gedurende de gehele dag gratis te pakken, frisdranken zijn verkrijgbaar vanaf €1,50 per blikje) Briefing inzake het bootduiken en regels aan boord van duikschip Susanna: Daarna zal de kapitein beginnen met zichzelf en zijn staff voor te stellen waarna hij een korte briefing geeft over de bootduik dag, Er worden een aantal belangrijke zaken gemeld over wat er wel en niet mag, duikveiligheid, veiligheid van het schip, een korte introductie van het schip, waar je alles aan boord kunt vinden en alle overig informatie die voor de te maken bootduiken van belang zou kunnen zijn worden meegedeeld. We varen naar de duikstek op de Vinkeveense plassen waar de bootduik dag van start gaat: 

 Ondertussen vaart het schip al rustig richting de duikplaats waarvandaan we de bootduiken gaan maken, waar gaan jullie dan heen is een veel gestelde vraag, dit beslissen we in overleg met onze bootduikers en kan dus iedere keer verschillen al naar gelang ervaring en wensen van de duikers aan boord. Ankeren, schip klaar maken voor de duik & de Briefing van de te maken bootduik stek: 

Aangekomen op de duikstek gaan we met het schip voor anker en dan begint de bootduik dag pas echt, onze staff geeft een briefing over de duikstek, wat kun je gaan vinden/verwachten, waar moet je heen, hoe kom je daar en hoe vind je de boot weer terug, alles wat relevant is voor de bootduik wordt doorgenomen. We leggen een paar markers/ boeien neer zodat je gemakkelijk kunt afdalen en een marker onderwater hebt om naar terug te keren. Jullie bootduik dagtrip is begonnen, vanaf dit moment mag je onbeperkt duiken en vullen, zwemmen of genieten van het uitzicht op ons panorama dek, aan jou de keuze! 

Lunch time, jazeker we hebben een heerlijk hap tussen alle bootduiken door: Rond het middaguur, we weten nooit een exacte tijd omdat we die afstemmen met jullie bootduiken, zetten wij een lunch in elkaar die zeker voldoende vult om de dag door te komen. We maken vaak iets warms als hamburgers, kipsaté, hotdogs of iets anders, dit ligt aan de voorraad aan boord. Na de lunch kun je gewoon weer het water in … of je gaat van het uitzicht genieten op het panorama dek 🙂 Na de lunch kunnen jullie tot 15:30 uur onbeperkt blijven bootduiken, rond deze tijd wordt iedereen weer aan boord verwacht en beginnen we met het aftuigen van de duiksets en begint de kapitein met de terugvaart naar het opstappunt waar we rond 16:00 uur aan zullen komen. Het nagenieten kan beginnen en terwijl je nog even van het uitzicht geniet je beseft je opeens: wat en topdag was dit, minimale logistiek, maximaal comfort … bootduiken zal nooit meer hetzelfde zijn! 

Duikvergunningen: U heeft voor onze bootduiken te Vinkeveen GEEN duikvergunning nodig Tijdens onze bootduiken hebben we over het algemeen uitstekend zicht en geen last van andere duikers, We duiken in de ”vrije” natuur en geen aangelegd duik gebied! Enige ervaring met navigeren en het gebruik van een (D)SMB is verplicht! U kunt naast de “natuurlijke” objecten als veenblokken en drop-offs een aantal scheepswrakken tegenkomen, snoekbaarzen, snoeken, palingen, diverse soorten rivierkreeftjes, baars, voorn, kapers etc. De complete vrijheid van het bootduiken in combinatie met de luxe van ons duikschip maakt het een mini vakantie! Minimale logistiek, maximaal comfort!

Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we daar wel wat spel regels voor: –Duiksets vast uitzoeken zodat je weet wat je wel en niet mee aan boord wilt nemen! (Let op: je eigen duikfles mag niet mee! Je krijgt van ons (gratis) een duikfles in bruikleen!) -Jullie krijgen één grijs krat per duiker (van ons) waar al je duik materialen in kunnen/mogen! (Eigen kratten/kisten en dergelijke mogen niet mee aan boord, 
één (rug)tas per duiker is toegestaan) 

Ter info lunch en koffie/ thee: Koffie/ Thee en een simpele lunch zijn inbegrepen in onze tarieven, let op we kunnen geen rekening met vegetariërs en of andere speciale ander wensen, in dat geval moet je dus zelf je eten verzorgen! 
Aan boord kun je via onze staff een aantal zaken kopen: Diverse (blikjes) frisdranken (cola/ cassis/ ijsthee/ Fanta) €1,50, Cup a Soup €1,- Blikje Bier €2,- Alleen contant betalen!
Tevens verkopen wij logboeken, maskerbandjes, klein reservemateriaal, maskfog etc. etc. Let op: 
Na het nuttigen van alcohol mag U van ons niet meer duiken en/of zwemmen!

Je dient (aantoonbaar) te beschikken over minimaal een (junior)open water diver brevet, junior duikers mogen alleen mee onder begeleiding van hun ouders/verzorgers of een duik professional, je duikt uitsluitend binnen de grenzen van je duikbrevet en respecteert de standaards van je organisatie! 

Je duikt uitsluitend met een duikcomputer, duik kompas én goede duiklamp, heb je die niet kun je ze aan boord ook huren (€ 15,-/€ 10,-/ € 10,- per dag) zonder duikcomputer, kompas en/of duiklamp mag je vanaf ons schip niet duiken, hierop maken we in geen enkel geval uitzonderingen! 

Op de Vinkeveense plassen is het gebruik van een “deco” boei (D)SMB verplicht, iedere duiker dient dan ook een boei en een reel mee te hebben én te gebruiken vóór iedere opstijging, heb je deze niet kun je aan boord een set huren óf kopen (€7,50 per dag óf €55,- koop) Let op : constateren wij dat je geen boei oplaat voor je opstijging, mag je daarna het water niet meer in zonder begeleiding van een dive professional, de kosten en beschikbaarheid daarvan variëren per duik dag, het kan dus zijn dat je dan helemaal niet meer het water in mag! Voorkom teleurstelling en gebruik gewoon je boei, houd er rekening mee dat wij moeten optreden en dat ook zeker doen!

Medische verklaring & duik brevet van deelnemers/ duikers: Het is verplicht Uw duikbrevet te tonen en een medische verklaring in te vullen, instructeurs dienen daarnaast tevens hun instructie bevoegdheid voor de betreffende opleiding aan te kunnen tonen.

Mocht U de thuisblijvers willen inlichten: U verblijft aan boord van duikschip Susanna ergens op de Vinkeveens plassen, de kapitein van het schip is bereikbaar via 06-17470395 en via de marifoon (VHF) kanaal 10 en kanaal 16 (Duikschip Susanna).

Geef een reactie